Ginkgo Biloba-Hogyan hat a ginkgo?

Erről az egyetlen gyógynövényről több eredményes kutatási adat jelent meg, mint az összes többiről az agyi és mentális funkciókra gyakorolt pozitív hatása miatt. Hogyan hat a ginkgo?

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Több száz publikáció íródott olyan klinikai vizsgálatokról, ami igazolta a ginkgo biloba mentális egészségre gyakorolt pozitív hatását. Ez több pozitív eredmény, mint amit a pszihiátria elért az elmúlt 200 év során. A kutatások legtöbbje un. kettős-vak, placebo kontrollált vizsgálat volt és embereken végezték a veszélytelensége miatt.

A ginkgo biloba remek antioxidáns is, ami nem mellesleg védi a sejteket a károsító folyamatoktól. Az agysejtek membránja erősebb és egészségesebb lesz ennek a védelemnek köszönhetően.

Hogyan hat a Ginkgo Biloba?

A kutatások azt igazolták, hogy a ginkgo biloba fogyasztása rugalmasabbá teszi a a hajszálereket, hozzájárulva a jobb vérkeringéshez. A jobb vérkeringés pedig értelem szerűen jobb oxigén-ellátottságot és vércukor-ellátottságot jelent a test minden sejtje számára – beleértve az agysejteket is. Más kutatások azt igazolták, hogy kiegyenlítő hatása is van egyes ingerület-átvivő anyagok (neurotranszmitterek) szintjére. Ennek eredménye lehet a nem kívánt érzelmi ingadozások mérséklődése.

Napi egy-két ginkgo levél elrágcsálása vagy 60-100mg őrölt ginkgo levelet tartalmazó kapszula bevétele naponta pár héten belül eredményt hozhat.

A gingko biloba egy természetes vérhígító is egyben. Amennyiben korábbi betegségei miatt orvosi rendelvényre szed vérhígító gyógyszert, csak az orvos tudtával kezdjen el mellette gingko biloba tartalmú készítményeket alkalmazni.

Forrás: https://vitaking.hu/

Hozzászólás